Blogger Backgrounds

Monday, December 29, 2014

Reunion IMKK

Assalamualaikum semuaaaa.padahal aku sorang je yang baca blog nih.heheheh..
serius da 3 tahun ak x usik blog nih puncanya da lupa password.alhamdulillah da igt kembali.yeayyyyy!! x sangka kan megat yang pemalas nak mmpos ni bole create and tulis2 lagi menda2 mngarut ni kan,hehe...

so untuk update harini just nak share apa yang aku pergi 2 hari lepas iaitu Reunion IMKK (insentif magnet kekayaan dan kejayaan) d mana mentornya Dr Azizan Osman..

dia mmg the great mentor bagi sesiapa yang betol2 nk buat biznes..cuma diri aku ni nk kena buang sifat MALAS,LEMBIK ni baru leh kaya dan berjaya.hmmmmmm

ni la suasana muka2 bila da abis reunion dari kiri

fairuz ,saya sendiri , kakak saya , kak sue my leader in Haio dan last skali kak hani .



sangat banyak ilmu yang kami dapat.inshaAllah doakan saya smoga lebih berjaya lepas ni ye :)

Sunday, July 15, 2012

SALAM RAMADHAN 2012

Assalamualaikum my bloger friends ;)



da lama gile x tulis bloger sy ni,now da nk dkat ramadhan da,mkin kurus lah ak nnt pas ni.....
jd mcm biasa la lau da dok dlam asrama poli ni,mcm program nk kne join,bru syokkk...
alang2 da nk dkt ramadhan ni,so sdap gak brkumandangkn lagu2 rmdhan nih :) ..hehe



yg paling pnting lau dok asrama time2 pose ni,org kate bleh la saving skit dlam sbulan ni.hehe
sblom tu lau nk tau bile pose,rjin2 la dok hadap tv time malam2 & korang mst akn dpt tgok mcm kt bawah cmni v


haaaa...so esok tu siap2 la berniat ye...
jd lau da time pose nnt korang xyah nk mlantak sgt la  nye pon



spt biase la kn org sush gile nk bgun sahur,jd klau bleh bgun lah sahur tu dpt mkn sbutir nasi pon ckup lahh
jgn dok dpn mknan tp tdo da lee -_- ..





sblom RAMADHAN menjelma jd sy igin la mngucapkn selamat mengambut bulan ramadhan yang penuh barakah,smoga bulan rmadhan tahun ni dpt la pose pnoh ye...sy jg hndak mnyusun sploh jari igin mohon maaf sgat2 kpada ssiapa yg mngenal diri ini,harap kamo suma maafkn sy deh ;) 

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN






baju raya tok tahun 2012 ni>>>>>> :D


KELABU <3

Saturday, February 11, 2012

12 manusia dengan keadaan fizikal yg besar!!


1. Stephen Taylor - lidah terpanjang di dunia

Deria rasa yang lazimnya kita miliki biasanya hanya sepanjang 5 hingga 6 sentimeter. Rekod lidah terpanjang di dunia dipegang oleh lelaki warganegara England bernama Stephen Taylor.

Beliau mempunyai lidah sepanjang 9,5 sentimeter dari hujung sehingga bahagian tengah lidah dalam keadaan mulut tertutup. Stephen menerima gelaran tersebut dalam acara 'Lo Show dei Record' di Milan, Itali pada 5 Januari 2006 yang lalu dan hingga sekarang ini belum ada yang berjaya memecahkan rekod tersebut. 


2. Francisco Domingo Joaquim - mulut terbesar di dunia

Francisco Domingo Joaquim dari Sambizanga di Angola telah dianugerahi gelaran manusia dengan mulut terlebar di dunia. Dengan demikian Francisco Domingo Joaquim boleh juga menjadi manusia dengan mulut dan rahang terlebar di dunia.

Lelaki yang lebih popular dikenali dengan nama Chiquinho ini menyertai pertandingan mulut terbesar di dunia di Roma, Itali. Susah untuk dibayangkan sebuah tin minuman softdrink boleh dimasukan sepenuhnya dalam mulut lelaki yang berusia 20 tahun ini.




3. Mehmet Ozyurek - hidung terbesar di dunia

Semasa pertandingan hidung terbesar di dunia tahun 2005, Mehmet Ozyurek dari Turki tercatat mempunyai hidung terbesar di dunia dengan rekod 8.8 cm. Hujung hidung sahaja mencapai 3,5 cm




4. Kim Goodman - mata terbesar di dunia

Namanya adalah Kim Goodman. Kim Goodman adalah seorang wanita yang mampu menonjolkan matanya keluar dari rongga mata sepanjang 12 milimeter (0,47 inci). Dia memegang rekod dunia untuk penonjolan bola mata paling jauh.

Beliau tinggal di Chicago, Illinois. Kim mengetahui bakatnya ini suatu hari ketika ia menerima pukulan di kepala dengan kayu hoki. Bola matanya melompat keluar lebih jauh daripada biasanya dan sejak hari itu dia boleh menonjolkannya dalam keadaan sedar, dan juga ketika ia menguap.





5. Leonard Traenkenschuh - alis mata terpanjang di dunia

Leonard Traenkenschuh dari Port Townsend, Washington, mempunya 3 setengah inci alis mata (dan masih terus memanjang). Untai terpanjangnya adalah 3 ½ inci.

"Saya tidak bertujuan untuk menyimpannya untuk memecahkan rekod," ujar lelaki yang tinggal di Port Townsend sejak tahun 1980 dan bekerja di rumah sakit sebagai petugas transkripsi catatan perubatan.

"Ini baru saja terjadi." Leonard, 56 tahun, bukan orang yang sangat berbulu. Dia tidak punya janggut dan tidak memiliki jambang tebal atau bermisai. "Saya hanya ada alis mata subur," katanya.





6. Badamsinh Juwansinh Gurjar - misai terpanjang di dunia

Misai selalu menjadi bahagian penting dalam kehidupan lelaki. Beberapa dari mereka sangat berdedikasi dan bangga dengan misai, mereka akan sangat kecewa jika mereka kehilangan misai.

Bagi sesetengah lelaki misai adalah lambang kehormatan dan kelelakian. Beberapa dari mereka percaya bahawa mereka akan ditolak tanpa misai. Misai atau rambut wajah adalah sesuatu yang tumbuh selama bertahun-tahun dengan banyak perhatian dan kesabaran.




7. Sarwan Singh - janggut terpanjang di dunia

Rekod dunia janggut terpanjang dipegang oleh seorang lelaki bernama Sarwan Singh. Semasa satu upacara yang berlangsung di Surrey, Columbia, England. Singh mengukur panjang janggut yang dimilikinya.

Dia menginginkan panjang janggut yang ia miliki boleh memecahkan rekod Guiness Book Of Records. Setelah diukur, janggut Singh mempunyai panjang 189,5 cm dan memecah rekod dunia.




8. Radhakant Bajpai - bulu cuping telingga terpanjang di dunia

Radhakant Bajpai, 50 tahun, mempunyai berhelai-helai rambut di telinga yang terbit keluar dari telinganya. Guinness Book kemudian mencatatnya setelah mendapat pengesahan dari doktor R.P. Gupta, penguji kedoktoran.

Ketika tercatat dalam Buku Guinness tahun 2003, panjang bulu telinganya 13.2 cm (5.19 inci.) Pada masa ini panjang bulu telinga Radhakant Bajpai sudah mencapai kira-kira 25 cm.




9. Chenq Shiquin - rambut terpanjang di dunia

Chenq Shiquin, wanita berasal dari Guangxi Cina mempunyai rambut dengan panjangnya mencapai 18 fit (atau lebih kurang 6 meter) pada tahun 2004. Dia mulai menyimpan rambutnya dari umur 13 tahun. Khabarnya beliau memiliki salon kecantikan sendiri.




10. Andre The Giant - kepala terbesar di dunia

Ahli gusti ini benar-benar luar biasa. Andre The Giant merupakan salah seorang ahli gusti dengan kepala terbesar dan disegani sepanjang sejarah WWE Smackdown. Andre mempunyai tinggi lebih dari 7 kaki dan 4 inch (2,24 meter) serta berat badan 520 pound (260kg).

Andre The Giant merupakan WWE Hall of Famer kerana pertandingan melibatkannya berlaku di kejohanan besar seperti melawan Hulk Hogan. Seperti Big Show, Andre mengidap sindrom Acromegaly, yang mengakibatkan badannya membesar sangat cepat. Acromegaly sendiri berhubungan dengan Gigantisme.




11. Greg Valentino - otot bisep terbesar di dunia

Greg Valentino adalah seorang ahli bina badan yang mempunyai ukuran bisep terbesar di dunia. Ia mulai latihan mengangkat beban pada usia 14 tahun. Ukuran bisepnya sekarang mencapai 28 inci (70 cm), dan ia dapat melakukan bicep curl seberat 300 lbs (136 kg).

Sayangnya untuk mendapatkan otot bisep sebesar itu, Greg telah menggunakan banyak steroid. Ia mengakui hal tersebut pada tulisannya, "Ramblin Freak, the biggest biceps in the world", di majalah Muscle Development.




12. Leonid Ivanovych Stadnyk - telapak tangan terbesar di dunia

Unik aneh dan menarik untuk lelaki ini. Bagaimana boleh telapak tangannya begitu besar, sehingga membuat orang di sekitar takjub dengan tangannya yang besar. Berjabat tangan pun sangat ketara kelihatan bahawa tangan orang ini sangat besar.



Monday, December 5, 2011

AKU BERCUTI DI OVERSEAS

kate ak nk gy overseas je cpt je korang nk tgok en ...hehe..ok lahh jom kite gy tgok ape yg ak jumpe kt negara2 orng uh..tp yg ni ak tunjuk yg pelik2 je au..hehe



time ni ak ade mesyuarat ngn president AS kt WHITE HOUSE..barrack obama uhh..tp yg ak pelik sgt kt dlm pic ni cmner dowang boleh letak pic AKMAL HISYAM uh??..pelik pelik..ape yg bagus sgt kt pic uh ak pon x tau..adehh..




pastu yg kedua lak...gamba ni mmg pelikkk...yang ni time ak gy carlifornia...dowang adekn demontrasi..dowang nk wakil rakyat kt sane soh letak jwatan..dan gantikan orng yg baru..nk tau x orang baru tu sape??jom kite tgok.....pehh BAHARUDDIN AHMAD TERMADI kott!! famous die kt sne..da jd orng besa da..hope die dpt pgang daerah carlifornia uhh :) ..





ni pulak..time ak gyPoland...igt nk bil la baju sepasang kt sane..sbb ade orng kate kt negara uh mcm2 jnis bju ada..skali ak nk la gy satu kedai uhh..tekezutt ak ade dua pic si ISKANDAR ngan STEPHEN WAN nihh..dtg mne pon ak xtau r..adoii..jadi model kot kt Poland..hehe







lepas tuu...ak pegi lak negara china..ala tempat gangster2 tu r enn...dalam time ak sje jlan2 kat dalam bandar uh..ade satu gmbar besa kt dinding uhh...ade pulak muka si iras2 SYAKIRIN uh..ak ckp orng kt china kt sne sape orng kt dlm gmba uhh..orng cina tu kata 'itu la SHARK,taiko besa kt sni' ...pehhh kirin skang da ade ngara die sndiri kutt..hebat2 !!! :D..ni dia gmba yg ak katakn uhh



lepas tuu..ak da x tahan gy negara sne...ak nk cuci la mata skitt...ak pegy NEW YORK CITY..hehe...bestttt...ade skali uh ak gy r kt town die yg pling sebok uhh...kt tgh2 bandar uhh...jalan punya jalann..pehhhhh...nsib baek ak x sakit jantung..x silap ak tu muka RAMDHAN RAZAK !!! x silap ak,die da buka syarikat kt sne...tgh bdakwah kt sne kott..hehe..jom kite tgokk...


sebenarnye...time menara pentagon runtohh tu ak ade kt sne.......selepas kjadia uhh...kn rmai2 orng bawa gmba ahli masing2 sebab ape tahh..tok beri hormat kpada dowang yg terkorban kot...tp yang peliknye..ade satu minah ak rse die tersila bwak pic kut...bile ak tgok rse nk tergelakk gakk..emm..HAHA.x silap ak tu adalah gmba NICK MOHAMAD..HAHA!!




ak da x tahan gy NY ..ak alari pulak ke negara KOREA....fuhhh..kat sni amoi die..tgugat ak tgok..haha..tp yang lagi tgugat jiwa ak bile ak satu bangunan ni.....x sangka rupenye si SAFFIY ni ade buka kdai superbike kottt!!! yg mahal uh siap berkopiah skali spek mata itam agyy..fuhhh..bangga ak..haha


lasttt skali ak pegy ROME,ITALY ....ttiba ak tringat kt seseorang yg tlah bnyak mncurahkn ilmu kat ak. so ak soh lah plukis ni lukiskn tok ak..mmg cunn sgt2...nk tgok sape dia :) ...jommmm!!!!
thx ABANG WAN ^__^



yg laen uhh..sorry r x smpat ak nk msukkn pic korang uh..ade mse kite tgok agy k saper yg kene..hehe...papai sume..salam ^_^

Thursday, December 1, 2011

IN STADIUM SHAH ALAM

ni nk citer skit jep psl ak kt stadium shah alam ni..ala korang tau kn baru2 ni Malaysia vs Bahrain uh....
Al-kisahhhh...mmber ak yg ajk sbnanye nk gy tgok sgt Malaysia maen ni...tp d sbbkn da btahun ak x gy sne so ak pon sje2 je la nk gy..x fanatik nk tgok bola uhh..saja suke2 jekk..nsib bek tiket murah..hehe


 tgok..baju pon x pkai baju malaysia..pkai baju ijau gak ak pilih..haha..time ni bru 6.30ptg .statnye kol 8.30mlm ..ish3




 ni jela rupenye pon stadumnye..kcik je pon..nmpk je cam besau...tp srius,best agy tgok kt tv.sbb time ak tgok prlawanan ni..pnonton fanatik ni asik dok kt pagar uh jep..dah uh ak bkn tgok pemain..tgok bontot dowang jep.aishh..bengang tol!!!



 ni time bru msuk stadium..besepah guard..air btol pon xleh bwak msuk..aduihh..tkut orng men baling2 kut

ni la dia pnonton fanatik Malaysia ..bukn prhimpunan Bersih ea..hehe...



so disini ak just nk updated psl stadium ni sbb ni jer :) ...kdg2 ak tpikir gak..start game nih kol 8.30mlm ..tp kol 6.30 da rmai orng dduk cri tmpat..solat mgrib cmner???so ak ngn mmber ak yg pkai spek tu pon sje2 jer la kuar jap time mgrib uh..nsib baik la jmpe suraunye..thx kt pak gat situ bg tnjuk jln..alangkah tkezutnye,,smpai kt luar tu ha dowang solat..bjemaah lagii...so kt sni,jgn igt dowang ni gy awl2 tp x solat..ade lagi orng islam yg bnar2 islam pd drinye..alhmdulillah :) ..

so smpai di sni shj ak nk citer ...yg pnting MALAYSIA 2-3 BAHRAIN
skit ati tol :( ..

Wednesday, November 30, 2011

26/11/2011

tarikh keramat tu adalah tarikh di mana abng ak telah bernikah dgn kekasih hatinye iaitu Amira yg skang ni telah bergelar istri kpd abng ak..tahniah :) ....jom kite tgok ape yg ade kt bwh ni..
                      sila stopkn musiz sekejap if korang nk tgok vidieo ni :)








                                                      
                                                              ni sblom akad nikah




ni baru video die...

video

haaaa..ni btol2 die tgh lafaz akad nikah uhh...aishhh nmpaknye dlm kuarge ak,tggal ak je la yg blom kawin,,sape la agknye jdoh ak tu kn...smoga d prcpatkn lah jdoh ak tu..hehe


TAHNIAH KEPADA HAMDAN & AMIRA
hope korang akn kekal smpai bile2 :)
amin...


lupe lak..haaaaa..ni time dowang da pas besanding..ni je ak sempat amik pic
                                  xpe2..ari ni ari dowang..esok2 ari ak lak..hehehe :)

Saturday, November 19, 2011

TEMPAT YANG PALING ROMANTIS BERSAMA ORANG TERSAYANG

Eiffel-Tower-Paris
Eiffel-Tower-Paris
lau nk shopping2 ngn orng trsayang ok jgk kt sni :)
Hawaii-Floating-Caffe
Hawaii-Floating-Caffe
hawaii juga salah satu tmpat yg seronok untuk honeymoon..msti korang 
xnak balik..hehe
Venice-Italy
Venice-Italy
wahhh..mmg romantik gilew..lagi2 time malam.pehh.. :)
St Thomas Ritz Carlton
St Thomas Ritz Carlton
Tahiti-village-man
Tahiti-village-man
serius!!saya paling suke kt tmpat ni...cantik,mmg romantik..abis 
suboh je trus terjun laut..:)
Belize-Islands
Belize-Islands
Dive-in-Maldives
Dive-in-Maldives
berenang smbil bergurau senda di dasar lautan yg 
jernih besma2 ikan2 yg kiut miut..so sweet  ;)
Seychelles-Beach
Seychelles-Beach
Bruges - Belgia
Bruges - Belgia
jauh perjalan luas pemandangan....borak2 di ats
 bot smbil mlihat keindahan alam... :)
Tuscany italy

HAAA..TUNGGU APA LAGI..KUMPUL DUIT BANYAK2..SKALI SKALA
HONEYMOON LA PULAK KT OVERSEAS ;) ..BARU LA PUAS HATI !!!