Blogger Backgrounds

Monday, December 5, 2011

AKU BERCUTI DI OVERSEAS

kate ak nk gy overseas je cpt je korang nk tgok en ...hehe..ok lahh jom kite gy tgok ape yg ak jumpe kt negara2 orng uh..tp yg ni ak tunjuk yg pelik2 je au..hehe



time ni ak ade mesyuarat ngn president AS kt WHITE HOUSE..barrack obama uhh..tp yg ak pelik sgt kt dlm pic ni cmner dowang boleh letak pic AKMAL HISYAM uh??..pelik pelik..ape yg bagus sgt kt pic uh ak pon x tau..adehh..




pastu yg kedua lak...gamba ni mmg pelikkk...yang ni time ak gy carlifornia...dowang adekn demontrasi..dowang nk wakil rakyat kt sane soh letak jwatan..dan gantikan orng yg baru..nk tau x orang baru tu sape??jom kite tgok.....pehh BAHARUDDIN AHMAD TERMADI kott!! famous die kt sne..da jd orng besa da..hope die dpt pgang daerah carlifornia uhh :) ..





ni pulak..time ak gyPoland...igt nk bil la baju sepasang kt sane..sbb ade orng kate kt negara uh mcm2 jnis bju ada..skali ak nk la gy satu kedai uhh..tekezutt ak ade dua pic si ISKANDAR ngan STEPHEN WAN nihh..dtg mne pon ak xtau r..adoii..jadi model kot kt Poland..hehe







lepas tuu...ak pegi lak negara china..ala tempat gangster2 tu r enn...dalam time ak sje jlan2 kat dalam bandar uh..ade satu gmbar besa kt dinding uhh...ade pulak muka si iras2 SYAKIRIN uh..ak ckp orng kt china kt sne sape orng kt dlm gmba uhh..orng cina tu kata 'itu la SHARK,taiko besa kt sni' ...pehhh kirin skang da ade ngara die sndiri kutt..hebat2 !!! :D..ni dia gmba yg ak katakn uhh



lepas tuu..ak da x tahan gy negara sne...ak nk cuci la mata skitt...ak pegy NEW YORK CITY..hehe...bestttt...ade skali uh ak gy r kt town die yg pling sebok uhh...kt tgh2 bandar uhh...jalan punya jalann..pehhhhh...nsib baek ak x sakit jantung..x silap ak tu muka RAMDHAN RAZAK !!! x silap ak,die da buka syarikat kt sne...tgh bdakwah kt sne kott..hehe..jom kite tgokk...


sebenarnye...time menara pentagon runtohh tu ak ade kt sne.......selepas kjadia uhh...kn rmai2 orng bawa gmba ahli masing2 sebab ape tahh..tok beri hormat kpada dowang yg terkorban kot...tp yang peliknye..ade satu minah ak rse die tersila bwak pic kut...bile ak tgok rse nk tergelakk gakk..emm..HAHA.x silap ak tu adalah gmba NICK MOHAMAD..HAHA!!




ak da x tahan gy NY ..ak alari pulak ke negara KOREA....fuhhh..kat sni amoi die..tgugat ak tgok..haha..tp yang lagi tgugat jiwa ak bile ak satu bangunan ni.....x sangka rupenye si SAFFIY ni ade buka kdai superbike kottt!!! yg mahal uh siap berkopiah skali spek mata itam agyy..fuhhh..bangga ak..haha


lasttt skali ak pegy ROME,ITALY ....ttiba ak tringat kt seseorang yg tlah bnyak mncurahkn ilmu kat ak. so ak soh lah plukis ni lukiskn tok ak..mmg cunn sgt2...nk tgok sape dia :) ...jommmm!!!!
thx ABANG WAN ^__^



yg laen uhh..sorry r x smpat ak nk msukkn pic korang uh..ade mse kite tgok agy k saper yg kene..hehe...papai sume..salam ^_^

Thursday, December 1, 2011

IN STADIUM SHAH ALAM

ni nk citer skit jep psl ak kt stadium shah alam ni..ala korang tau kn baru2 ni Malaysia vs Bahrain uh....
Al-kisahhhh...mmber ak yg ajk sbnanye nk gy tgok sgt Malaysia maen ni...tp d sbbkn da btahun ak x gy sne so ak pon sje2 je la nk gy..x fanatik nk tgok bola uhh..saja suke2 jekk..nsib bek tiket murah..hehe


 tgok..baju pon x pkai baju malaysia..pkai baju ijau gak ak pilih..haha..time ni bru 6.30ptg .statnye kol 8.30mlm ..ish3




 ni jela rupenye pon stadumnye..kcik je pon..nmpk je cam besau...tp srius,best agy tgok kt tv.sbb time ak tgok prlawanan ni..pnonton fanatik ni asik dok kt pagar uh jep..dah uh ak bkn tgok pemain..tgok bontot dowang jep.aishh..bengang tol!!!



 ni time bru msuk stadium..besepah guard..air btol pon xleh bwak msuk..aduihh..tkut orng men baling2 kut

ni la dia pnonton fanatik Malaysia ..bukn prhimpunan Bersih ea..hehe...



so disini ak just nk updated psl stadium ni sbb ni jer :) ...kdg2 ak tpikir gak..start game nih kol 8.30mlm ..tp kol 6.30 da rmai orng dduk cri tmpat..solat mgrib cmner???so ak ngn mmber ak yg pkai spek tu pon sje2 jer la kuar jap time mgrib uh..nsib baik la jmpe suraunye..thx kt pak gat situ bg tnjuk jln..alangkah tkezutnye,,smpai kt luar tu ha dowang solat..bjemaah lagii...so kt sni,jgn igt dowang ni gy awl2 tp x solat..ade lagi orng islam yg bnar2 islam pd drinye..alhmdulillah :) ..

so smpai di sni shj ak nk citer ...yg pnting MALAYSIA 2-3 BAHRAIN
skit ati tol :( ..

Wednesday, November 30, 2011

26/11/2011

tarikh keramat tu adalah tarikh di mana abng ak telah bernikah dgn kekasih hatinye iaitu Amira yg skang ni telah bergelar istri kpd abng ak..tahniah :) ....jom kite tgok ape yg ade kt bwh ni..
                      sila stopkn musiz sekejap if korang nk tgok vidieo ni :)








                                                      
                                                              ni sblom akad nikah




ni baru video die...


haaaa..ni btol2 die tgh lafaz akad nikah uhh...aishhh nmpaknye dlm kuarge ak,tggal ak je la yg blom kawin,,sape la agknye jdoh ak tu kn...smoga d prcpatkn lah jdoh ak tu..hehe


TAHNIAH KEPADA HAMDAN & AMIRA
hope korang akn kekal smpai bile2 :)
amin...


lupe lak..haaaaa..ni time dowang da pas besanding..ni je ak sempat amik pic
                                  xpe2..ari ni ari dowang..esok2 ari ak lak..hehehe :)

Saturday, November 19, 2011

TEMPAT YANG PALING ROMANTIS BERSAMA ORANG TERSAYANG

Eiffel-Tower-Paris
Eiffel-Tower-Paris
lau nk shopping2 ngn orng trsayang ok jgk kt sni :)
Hawaii-Floating-Caffe
Hawaii-Floating-Caffe
hawaii juga salah satu tmpat yg seronok untuk honeymoon..msti korang 
xnak balik..hehe
Venice-Italy
Venice-Italy
wahhh..mmg romantik gilew..lagi2 time malam.pehh.. :)
St Thomas Ritz Carlton
St Thomas Ritz Carlton
Tahiti-village-man
Tahiti-village-man
serius!!saya paling suke kt tmpat ni...cantik,mmg romantik..abis 
suboh je trus terjun laut..:)
Belize-Islands
Belize-Islands
Dive-in-Maldives
Dive-in-Maldives
berenang smbil bergurau senda di dasar lautan yg 
jernih besma2 ikan2 yg kiut miut..so sweet  ;)
Seychelles-Beach
Seychelles-Beach
Bruges - Belgia
Bruges - Belgia
jauh perjalan luas pemandangan....borak2 di ats
 bot smbil mlihat keindahan alam... :)
Tuscany italy

HAAA..TUNGGU APA LAGI..KUMPUL DUIT BANYAK2..SKALI SKALA
HONEYMOON LA PULAK KT OVERSEAS ;) ..BARU LA PUAS HATI !!!

Sunday, October 30, 2011

6 rekaan sinki yang unik

Korang pasti akan tersenyum and x terfikir pon rekaan diowang yg gile gempak larhh ;)
jom tengok!!!




1. Ocean Ripple 





































2. Aquarium






























3. Flowers































4. Very Modern Design
4. Blue for cold, red for hot
High tech
5. Playstation :) 
6. Ripple effect (water)


Sumber: Gila Smart | 6 Rekaan Sinki yang Menarik Perhatian |

6 bentuk jalan yg pelik

Aku rasa kat Malaysia pun banyak jer jalan yang pelik pelik, di bina tanpa alasan yang kukuh, keadaan dan struktur jalan yang pelik dan membuatkan orang fikir tiga puluh ribu juta kali, kenapa jalan tersebut dibina. Well, aku share some of the road structure yang pada aku pelik. Have a look~





Sumber: Gila Pelik | Antara Jalan Yang Pelik Lagi Memelikkan di Serata Dunia | 

Monday, October 17, 2011

XTREME GAME

di belakang tabir sepanjang aku mnjadi urusetia Xtreme Game dalam permainan Ironman d mana diowang ni start dgn berbasikal spnjang 20KM brmula kol 8pg ...then kne berkayak dari sungai mane tah smpai la ke Uitm Dungun..pstu kne berlari plak smpai ke dpn Uitm...mmg penat la dowang..tp aku sbgai urusetia ni tpksa la kne brsiap sedia awl...so ni la bukti2 sblom dowang maen prmainan trsebut...


haaaa...time ni time pukul 1.50pg di kwsan hutan tropika mane tah kn..kitowang dok  psng kemah di tepi sungai..so lactrue da bwak ayam mantah kn..so kotowang pon panggang laahh...rentung luar jek..tp dalamm..lawaaa wooo..hehe



 TENGOK!!bru x smpai brape mnit da tebogel ayam uh..ish3..da mcam orng batak kitowang dok kt dlam utan nihh..lapa kut..haha...



 ni pulak time 6.45pg...time nk solat sbuh...nmpak x kayak2 uh??smalam kitowang kne bwk trun kayak2 uh n susun elok2...sbb pg nnt peserta nk pkai..tu lah sbbnye kitowang kne tido kt utan smalaman sbb nk jge bendalah ni lah.adoiiii...tp time ni mmg best sgt sbb sjuk plus ade kabus2 kn..best best!! :)


 pas solat suboh sume...lac soh ikut dia pasang bina plak kt tmpat starting peserta nk brlumba...dgn x sempat  mandinyeee...pehh...mmg besttt..ahahaha


 pastu lactrue trunkn ak kt tepi jalan (checkpoint) tok ak bg isyarat soh pserta belok ke kiri...mmg laju gilew laa dowang bawak basikal uhh...da mcm bwak moto jek..adoii




 ni plak time tmpat final...dowang kne brlari dri ujung pantai hingga la ke dpn Uitm dgun..lau korang prasan kt blakang ak tu pserta prtama yg smpai...tgh dok brlari2...tu dari Poli Kota Baru..mmg hebat dowang uhh...



 ni la urusetia yg ikut selain ak....nak mandi sungai pon kne pkai life jacket...da mcm pkcik2 da dowang nih..ahahaha

 ak pon nk pkai gak..igt en bleh la maen kayak skali..tapi harammmmmm..bengang je x dpt maen..hrmmm




 ni la die rakyat2 kt dalam utan tropika nihh...comei2 orngnye..ehehehe


 abang tuff pon ade..pewwitttttt..posing mahal tuhh.. :D




time nk solat isyak..bina ni je la jd tmpat sejadah kitowang...mmg sunyi je tmpat uhhh..bru la feeling nk solat..hehe :)

10 Sifat Calon Suami Yang Baik



Jika anda seorang wanita, carilah lelaki yang m...empunyai sifat-sifat berikut.
Jika anda seorang lelaki, jadilah seorang lelaki yang mempunyai sifat-sifat berikut.

1. Kuat amalan agamanya. Menjaga solat fardhu, kerap berjemaah dan solat pada awal waktu. Auratnya juga sentiasa dipelihara dan memakai pakaian yang sopan. Sifat ini boleh dilihat terutama sewaktu bersukan.

2. Akhlaknya baik, iaitu seorang yang nampak tegas, tetapi sebenarnya seorang yang lembut dan mudah bertolak ansur. Pertuturannya juga mesti sopan, melambangkan peribadi dan hatinya yang mulia.

3. Tegas mempertahankan maruahnya. Tidak berkunjung ke tempat-tempat yang boleh menjatuhkan kredibilitinya.

4. Amanah, tidak mengabaikan tugas yang diberikan dan tidak menyalahgunakan kuasa dan kedudukan.

5. Tidak boros, tetapi tidak kedekut. Tahu membelanjakan wang dengan bijaksana.

6. Menjaga mata dengan tidak melihat perempuan lain yang lalu lalang ketika sedang bercakap-cakap.

7. Pergaulan yang terbatas, tidak mengamalkan cara hidup bebas walaupun dia tahu dirinya mampu berbuat demikian.

8. Mempunyai rakan pergaulan yang baik. Rakan pergaulan seseorang itu biasanya sama.

9. Bertanggungjawab. Lihatlah dia dengan keluarga dan ibu bapanya.

10. Wajah yang tenang, tidak kira semasa bercakap atau membuat kerja atau masa kecemasan.







maka cari lah lelaki yg bertanggungjwb keatas mu.mngambil brat trhadapmu,ikhlas mnerima seadanya trhadapmu...so sya da bgtau ciri2 mncari bakal suami yg baik ni..selamat mncari ye ;)

Wednesday, September 28, 2011

TEMPAT DAN PERMANDANGAN TERCANTIK DI DUNIA

1. Puncak Himalaya Tibet

Tempat ini adalah titik tertinggi di seluruh planet Bumi.

















2. Langit Alaska

Sinar Aurora Borealis yang ada di Langit Alaska (ujung utara Amerika, dekat Kutub Utara) ini bikin takjub banget! Aurora itu sendiir adalah cahaya natural di angkasa yang terjadi akibat tabrakan partikel-partikel medan magnet bumi dengan atom dan molekul dari atas atmosfer bumi. Generally, ada 2 warna yaitu hijau dan merah dan hanya bisa dilihat pada waktu malam.

3. Benteng Chittogarh, India


4. Cinque Terre, Riviera

Salah satu tujuan wisata paling populer di Italia ini merupakan bagian dari UNESCO World Heritage Site dan terletak di pinggir laut Mediterania.

5. College The Valleyfield

Sebuah universitas pendidikan di Quebec, Canada.

6. Machu Picchu

Terletak di Lembah Urumba, Peru dan memiliki ketinggian 2.430 meter di atas permukaan laut.

7. Massif De La Chartreuse

Sebuah formasi batu-batuan di pegunungan timur Perancis.

8. Laut Arktik

Imagine this, berdayung santai di laut Arktik yang sejernih Kristal dan berada di wilayah Kutub Utara Bumi.

9. Petra

Petra adalah sebuah kota yang dibentuk di dalam sebuah gunung batu di Yordania. Dibangun 100 tahun SM oleh bangsa Nabatean dengan aliran sungai di bawah tanah.

10. Gunung Tungurahua, Ekuador


11. Oasis In the Middle of Nowhere

this amazing place is built in the middle of the desert, around a small lake, dan tepatnya berada di Ica Province- southwestern Peru. Oasis bernama Huacachina ini dikenal sebagai ‘oasis of America’.

12. Millau Bridge in France

Paris also have another icon yaitu jembatan tertinggi di dunia yang bangunannya lebih tinggi dari Menara Eiffel dan menembus batas awan! Wow..  Jambatan bernama Millau ini melintasi Sungai Tarn dan lembah-lembah pegunungan Massive Central. panjang jembatan hingga 2,5 km dan tingginya 340 meter (lebih tinggi 16 meter dari Menara Eiffel), jembatan ini udah dirancang dengan kekuatan tahan gempa oleh seorang arsitek asal Inggris bernama Norman Foster.